lunes, 24 de junio de 2013

Esmorzar solidari

Últim dia de curs amb un esmorzar solidari.
Repartim llesques de pa amb oli, sal i un got de llimonada a tot l'alumnat.
Volem fer del fet quotidià un art; del menjar dels pobres, un menjar deliciós.
L'important avui es que mengem tots junts el mateix menjar, tots som iguals, sobretot en aquestos temps de crisis.
           
                         

sábado, 22 de junio de 2013

Festa de l'aigua 2013

Aprofitant que ha arribat la calor, hem fet al cole la tradicional festa de l’aigua per a cel·lebrar que s’acaba el curs.

Ha estat tot plegat molt divertit!!! 

Ací podeu veure fotos de la participació de les princeses i els princeps a la festa.

martes, 18 de junio de 2013

El curs ja s'acaba! Més recomanacions de lectura per a l'estiu...

A la reunió de pares i mares que vam fer a classe vos vam donar un llistat de recomanacions, i ací en van més relacionades amb el plaer de la lectura.
Asseieu-vos davant del vostre fill o filla, en silenci, planteu-los un llibre al davant, sense dir res, sense cap paraula. Digueu-los només el títol i aneu passant les pàgines de cara a ells, ben a poc a poc. Deixeu-los fer… que infereixin, que construeixin dins del seu cap la història. Després parleu-ne de la història que s'han imaginat. Finalment, llegiu-los la història sense mostrar-los les imatges. Per acabar torneu a parlar per comparar les “seves històries”  i la que heu llegit. Us asseguro que serà una experiència agradable, veureu!
Després de llegir-los la història, regaleu-los uns moments per gaudir de les imatges; en acabat, parleu de tot allò que els ha passat “per dins”, del que han observat, dels colors, de les textures…

I ací vos deixem un exemples de llibres dels que podeu gaudir aquest estiu...

Títol: La funció
Autor: Enrich Lluch
Il·lustrador: Marta Montañá
Edició: Animallibres, 2012
Pàgines: 24
ISBN: 9788415095705
Edat: A partir de 4 anys

S’acosta la festa de fi de curs i la professora explica als seus alumnes que han de preparar un festival, recitaran poemes, representaran una obra de teatre i es disfressaran amb vestits fets de paper, els nens i nenes estan molt emocionats!


La porqueta i la princesa
Jonathan Emmett  i Poly Bernatene
Maeva Les porquetes están de moda i després de l’èxit de Peppa Pig, l’editorial Maeva publica el conte de La princesa i la porqueta.
Una història ben original i divertida escrita per Jonathan Emmet amb il·lustracions de Poly Bernadete que ens permet descobrir com una porqueta anomenada Marranel·la aconsegueix convertir-se en princesa.
Malgrat l’aparició en el conte de reis, princeps i princeses, La princesa i la porqueta compta amb un desenvolupament i un final ben original


Patatu
Àngels Bassas
La Galera
L’actriu Angels Bassas és l’autora de les històries d’en Patatu que compten amb les il·lustracions de Pedro Rodriguez.
Les aventures de Patatu estan basades en els contes que l'Àngels Bassas inventava per entretenir al seu fill i altres nens durant el trasllat a l’escola.
En Patatu viu dalt de la muntanya i és pagès. Amb els seus amics, el mag Martí, en Pitxurrini, el Bilbiotecari i els nens i nenes del poble, viu unes aventures quotidianes divertides. Els llibres inclouen passatemps (les set diferències, endevinalles) i preguntes sobre el text.

Títol: El mocador màgic
Autor: Joan González i Ma José Moya
Il·lustrador: Agnès Capella
Edició: Salvatella, 2012
Pàgines: 32
ISBN: 9788484127369
Edat: A partir de 5 anys


En moments difícils, els pares poden trobar complicat explicar als fills una malaltia. Aquest conte els pot servir com una eina per apropar-se a ells, explicar-los el que està passant i el que passarà en els propers mesos. El relat està escrit des del punt de vista infantil, amb sensibilitat i optimisme, i exposa les situacions difícils d’una manera delicada i dolça, fàcils d’entendre per als nens i també per als adults.

Les princeses també es tiren pets
d’Ilan Brenman i Ionit Zilberman
Animallibres Des de la seva publicació l’àlbum il·lustrat d’Ilan Brenman i Ionit Zilberman, continua el seu èxit amb xifres que ja arriben als 10.000 exemplars venuts.
L’àlbum és divertit i molt curiós i ens dóna la resposta. Per tant si el llegim descobrirem si la Blancaneu, la Ventafocs o la Sireneta es tiren pets com la resta de la humanitat.
L’editorial Animallibres ha publicat un segon àlbum il·lustrat dels mateixos autors i amb la Laura novament com a protagonista, amb el títol Els animals també es tiren pets

Títol: La Caputxeta forçuda
Il·lustrador: Albert Vitó
Edició: Baula, 2013
Pàgines: 32
ISBN: 9788447926671
Edat: A partir de 5 anys




Títol :La rateta que llegia a l'escaleta
Autor: Vivim del Cuentu
Il·lustrador: Marta Munté
Edició: Baula, 2013
Pàgines: 32
ISBN: 9788447926688
Edat: A partir de 5 anys


A Contes Desexplicats trobareu personatges i relats clàssics capgirats com un mitjó. Amb arguments plens de sorpreses i molt d’humor que faran volar la imaginació dels primers lectors. Escrits amb lletra lligada per facilitar la lectura als més petits.



sábado, 15 de junio de 2013

Estudiem el Temps

Últim dia de la setmana científica, estudien les formes de mesurar el temps









    Rellotge de sol
Un rellotge de sol és un instrument que assenyala les hores mitjançant les ombres d'una agulla clavada dins d'un quadrant en el que estàn marcades les línies horàries








Construïm el nostre rellotge solar


Realitzem proves de camp al pati de l'escola per a comprovar els resultats







Rellotge de sorra (sal)

És un instrument mecànic que serveix per a mesurar de manera visual un determinat transcurs de temps des del moment en què la sorra comença a caure del receptácul superior a l'inferior fins que acaba de fer-ho, i només requereix de l'energia de la gravetat en el seu funcionament.





viernes, 14 de junio de 2013

Estudiem l'Astronomía




Quart dia de la setmana científica,
 avui toca l'astronomia més divertida

Estrela màgica:





Al no trencar totalment els escuradents per la meitat, queden units per unes quantes fibres, que en abocar l'aigua l'absorbeixen i s'inflen, ja que la fusta és un material molt porós. En expandir-se el volum de les fibres, es modifica la forma de la figura.
Planetari
Piquem siluetes d'estreles i amb la llanterna projectem estreles i constel·lacions al sostre, parets, sols fins i tot damunt dels nostres companys i companyes





Com sempre al final traiem les nostres conclusions, contranstem les hipòtesis (Es comprova si es compleixen o no les conseqüències previstes),
  realitzem les nostres teories científiques i escrivim la formula científica de cada dia.










Ací vos deixem un vídeo del youtube per si voleu provar l'estrela màgica a casa.

jueves, 13 de junio de 2013

miércoles, 12 de junio de 2013

Experimentem la Pressió Atmosfèrica

Avui toquen experiments difícils, però amb científics i científiques com aquestos no hi ha cap problema.










Expliquem la pressió jugant i inflant un globus fins que l'explotem, quin esglai!












          
I ara més.....  
Aquest és un senzill experiment per demostrar la Pressió Atmosfèrica. 
Bé l'explicació és senzilla:
Nosaltres no podem inflar un globus amb una ampolla sense forat perquè la pressió de dins ens ho impedeix per això hem d'inflar el globus amb un forat.
                                       










Fem un núvol: atrapem fum i bufem aire per un forat...pobre Pepe li costa un poquet!!!
Esta roig!!!!!



La vela màgica: amb aquest experiment comprovem que la vela per romandre encesa necessita oxigen i després quan aquest s'acaba el nivell de l'aigua puja pel canvi de pressió.



Molinets: l'aire calent puja i fa girar el nostre molinet.






 I com sempre escrivim la formula del experiment que més ens ha agradat