martes, 18 de junio de 2013

El curs ja s'acaba! Més recomanacions de lectura per a l'estiu...

A la reunió de pares i mares que vam fer a classe vos vam donar un llistat de recomanacions, i ací en van més relacionades amb el plaer de la lectura.
Asseieu-vos davant del vostre fill o filla, en silenci, planteu-los un llibre al davant, sense dir res, sense cap paraula. Digueu-los només el títol i aneu passant les pàgines de cara a ells, ben a poc a poc. Deixeu-los fer… que infereixin, que construeixin dins del seu cap la història. Després parleu-ne de la història que s'han imaginat. Finalment, llegiu-los la història sense mostrar-los les imatges. Per acabar torneu a parlar per comparar les “seves històries”  i la que heu llegit. Us asseguro que serà una experiència agradable, veureu!
Després de llegir-los la història, regaleu-los uns moments per gaudir de les imatges; en acabat, parleu de tot allò que els ha passat “per dins”, del que han observat, dels colors, de les textures…

I ací vos deixem un exemples de llibres dels que podeu gaudir aquest estiu...

Títol: La funció
Autor: Enrich Lluch
Il·lustrador: Marta Montañá
Edició: Animallibres, 2012
Pàgines: 24
ISBN: 9788415095705
Edat: A partir de 4 anys

S’acosta la festa de fi de curs i la professora explica als seus alumnes que han de preparar un festival, recitaran poemes, representaran una obra de teatre i es disfressaran amb vestits fets de paper, els nens i nenes estan molt emocionats!


La porqueta i la princesa
Jonathan Emmett  i Poly Bernatene
Maeva Les porquetes están de moda i després de l’èxit de Peppa Pig, l’editorial Maeva publica el conte de La princesa i la porqueta.
Una història ben original i divertida escrita per Jonathan Emmet amb il·lustracions de Poly Bernadete que ens permet descobrir com una porqueta anomenada Marranel·la aconsegueix convertir-se en princesa.
Malgrat l’aparició en el conte de reis, princeps i princeses, La princesa i la porqueta compta amb un desenvolupament i un final ben original


Patatu
Àngels Bassas
La Galera
L’actriu Angels Bassas és l’autora de les històries d’en Patatu que compten amb les il·lustracions de Pedro Rodriguez.
Les aventures de Patatu estan basades en els contes que l'Àngels Bassas inventava per entretenir al seu fill i altres nens durant el trasllat a l’escola.
En Patatu viu dalt de la muntanya i és pagès. Amb els seus amics, el mag Martí, en Pitxurrini, el Bilbiotecari i els nens i nenes del poble, viu unes aventures quotidianes divertides. Els llibres inclouen passatemps (les set diferències, endevinalles) i preguntes sobre el text.

Títol: El mocador màgic
Autor: Joan González i Ma José Moya
Il·lustrador: Agnès Capella
Edició: Salvatella, 2012
Pàgines: 32
ISBN: 9788484127369
Edat: A partir de 5 anys


En moments difícils, els pares poden trobar complicat explicar als fills una malaltia. Aquest conte els pot servir com una eina per apropar-se a ells, explicar-los el que està passant i el que passarà en els propers mesos. El relat està escrit des del punt de vista infantil, amb sensibilitat i optimisme, i exposa les situacions difícils d’una manera delicada i dolça, fàcils d’entendre per als nens i també per als adults.

Les princeses també es tiren pets
d’Ilan Brenman i Ionit Zilberman
Animallibres Des de la seva publicació l’àlbum il·lustrat d’Ilan Brenman i Ionit Zilberman, continua el seu èxit amb xifres que ja arriben als 10.000 exemplars venuts.
L’àlbum és divertit i molt curiós i ens dóna la resposta. Per tant si el llegim descobrirem si la Blancaneu, la Ventafocs o la Sireneta es tiren pets com la resta de la humanitat.
L’editorial Animallibres ha publicat un segon àlbum il·lustrat dels mateixos autors i amb la Laura novament com a protagonista, amb el títol Els animals també es tiren pets

Títol: La Caputxeta forçuda
Il·lustrador: Albert Vitó
Edició: Baula, 2013
Pàgines: 32
ISBN: 9788447926671
Edat: A partir de 5 anys




Títol :La rateta que llegia a l'escaleta
Autor: Vivim del Cuentu
Il·lustrador: Marta Munté
Edició: Baula, 2013
Pàgines: 32
ISBN: 9788447926688
Edat: A partir de 5 anys


A Contes Desexplicats trobareu personatges i relats clàssics capgirats com un mitjó. Amb arguments plens de sorpreses i molt d’humor que faran volar la imaginació dels primers lectors. Escrits amb lletra lligada per facilitar la lectura als més petits.



No hay comentarios:

Publicar un comentario